Anijslikeuren
Anijslikeuren bevatten meestal anijszaad, venkelzaad en dikwijls steranijs. In Frankrijk onderscheid men 2 bereidingswijzen, de anis (anisette) en de pastis. Anis is een gedestilleerde drank en steeds kleurloos, bij pastis wordt niet op het einde gedestilleerd.
Je vindt op deze blog mijn recepten voor:
Je vindt op deze blog mijn recepten voor:
Pimpinella anisum | Anijs |
zaad | |
geel - bruin | |
typische smaak | |
niet tussen 60 en 40 % vol | tot 15 g / l |
Foeniculum vulgare | Venkel |
zaad | |
vuil geel-groen | |
anijsachtig, kruidig | |
> 30 % vol | tot 8 g / l |
Illicium verum | Steranijs |
bovengronds deel met bloemen | |
rood-bruin | |
anijs, zoet, branderig | |
boven 50 % vol | tot 5 g / l |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten