26 februari 2021

Anijslikeuren

 

Anijslikeuren

Anijslikeuren bevatten meestal anijszaad, venkelzaad en dikwijls steranijs. In Frankrijk onderscheid men 2 bereidingswijzen, de anis (anisette) en de pastis. Anis is een gedestilleerde drank en steeds kleurloos, bij pastis wordt niet op het einde gedestilleerd.
Je vindt op deze blog mijn recepten voor:

Pimpinella anisum                  

Anijs

zaad

geel - bruin

typische smaak
pittig

niet tussen 60 en 40 % vol

tot 15 g / l


Foeniculum vulgare               

Venkel

zaad

vuil geel-groen

anijsachtig, kruidig

> 30 % vol

tot 8 g / l



Illicium verum

Steranijs

bovengronds deel met bloemen

rood-bruin

anijs, zoet, branderig

boven 50 % vol

tot 5 g / l





Geen opmerkingen:

Een reactie posten