26 februari 2021

Ouzo

 

Ouzo


Ingrediënten:

  • 50 g anijszaad
  • 5 g steranijs
  • 10 g venkelzaad
  • 10 g dennentoppen
  • 1 l oplegalcohol 40 % vol
  • 5 g suiker
Materiaal:
  • bokaal 1 l met hermetische sluiting
  • basisdestilleermateriaal
  • koffiefilter
  • weegschaal
  • maatbeker
Bereiding:
  • stap1
    • kruiden 14 dagen laten macereren in de alcohol op een warme plaats (zon) in een gesloten bokaal
    • mengsel voor een filterzakje gieten
  • stap2
    • alcohol in de destilleerkolf met 200 ml warm water
    • uitgefilterde kruiden in een linnen zakje doen en in de erlenmeyer hangen
    • langzaam destilleren tot er 1 liter overgehaald is
    • 5 g suiker toevoegen
    • 3 - 6 maanden laten rijpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten