26 februari 2021

Anisette

 

Anisette


Ingrediënten:


  • 1 l oplegalcohol 40 % vol
  • 17 g anijszaad
  • 12 g venkelzaad
  • 3 g korianderzaad
  • 12 steranijs
  • 2 g eiken chips frans medium toast
  • 5 g suiker
Materiaal:
  • bokaal 1 l met hermetisch deksel
  • koffiefilter
Bereiding:
  • suiker oplossen in de alcohol
  • kruiden 4 weken laten macereren in het alcoholmengsel
  • door koffiefilter
  • min. 4 weken laten rijpen
  • eventueel 'bij kruiden' met zelf gemaakt concentraat

Anisette 2


Ingrediënten:
  • 3 l oplegalcohol 40 % vol
  • 50 g anijszaad
  • 35 g venkelzaad
  • 8 g korianderzaad
  • 35 steranijsjes
  • 5 g suiker
  • 5 ml glycerine
  • 1 l water
Materiaal:
  • weegschaal
  • hopzakje
  • bokaal 3 l met hermetisch deksel
  • koffiefilter
  • destilleermateriaal
Bereiding:
  • kruiden in een linnen zakje doen
  • zakje in de helm van de destilleerketel hangen (boven de vloeistof)
  • water en alcohol in ketel
  • zeer langzaam destilleren tot er 3 liter is overgehaald
  • suiker en glycerine toevoegen
  • 3 maanden laten rijpen in glazen fles met kurken stop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten