Anisette
- 1 l oplegalcohol 40 % vol
- 17 g anijszaad
- 12 g venkelzaad
- 3 g korianderzaad
- 12 steranijs
- 2 g eiken chips frans medium toast
- 5 g suiker
- bokaal 1 l met hermetisch deksel
- koffiefilter
- suiker oplossen in de alcohol
- kruiden 4 weken laten macereren in het alcoholmengsel
- door koffiefilter
- min. 4 weken laten rijpen
- eventueel 'bij kruiden' met zelf gemaakt concentraat
Anisette 2
Ingrediënten:
- 3 l oplegalcohol 40 % vol
- 50 g anijszaad
- 35 g venkelzaad
- 8 g korianderzaad
- 35 steranijsjes
- 5 g suiker
- 5 ml glycerine
- 1 l water
- weegschaal
- hopzakje
- bokaal 3 l met hermetisch deksel
- koffiefilter
- destilleermateriaal
- kruiden in een linnen zakje doen
- zakje in de helm van de destilleerketel hangen (boven de vloeistof)
- water en alcohol in ketel
- zeer langzaam destilleren tot er 3 liter is overgehaald
- suiker en glycerine toevoegen
- 3 maanden laten rijpen in glazen fles met kurken stop
Geen opmerkingen:
Een reactie posten