14 mei 2023

Krieken wijn

Krieken

Een oud recept uit Colmar (Elzas).


Ingrediënten:

  • 1,5 liter rode of roséwijn
  • 125 mooie jonge blaadjes van de kriekenboom (zure kersen)
  • 1,5 dl grenadinesiroop
  • 1,5 dl kirsch
  • 1,5 dl alcohol 60 % vol

Materiaal: 

  • grote bokaal (2 l) met hermetisch deksel
  • neteldoek

Bereiding:

  • pluk mooie, jonge groene blaadjes zonder vlekken voor de vruchten rijp zijn
  • was in water en voorzichtig drogen tussen 2 keukenhanddoeken
  • laat 1 week macereren (goed onder duwen en roeren
  • giet door een zeef of neteldoek
  • voeg de overige ingrediënten toe
  • zacht omroeren tot alles gemengd is
  • bottelen in donkere flessen

 Tip:

  • doe enkele amarenakersen in een hoog glas
  • werk af met een gekonfijte kers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten