Kamille
Een aperitiefwijn met een zachte, delicate smaak.
Ingrediënten:
- 1 fles witte wijn (0,75 cl)
- 30 gedroogde kamille bloempjes
- 10 g bittere appelsienschil
- 1 vanillestokje
- 150 g suiker of Züsto
- 1 dl witte rum of vodka
Materiaal:
- grote bokaal (1 l) met hermetisch deksel
- neteldoek of fijne zeef
Bereiding:
- los het zoet op in de wijn
- snij vanillestokje in de lengte en voeg toe
- voeg de bloemhoofdjes en de appelsienschil toe en duw goed onder, even doorroeren
- na 1 dag macereren proeven dan om de halve dag (tot 2 dagen), mag niet biter worden
- zeven
- sterke alcohol toevoegen
- zeer koud serveren
Tip:
- werk af met eetbare bloempjes of bevries eetbare bloempjes in blokje ijs en voeg ijsklompje toe
Geen opmerkingen:
Een reactie posten