12 mei 2023

Kamille wijn

 

Kamille

Een aperitiefwijn met een zachte, delicate smaak.


Ingrediënten:

  • 1 fles witte wijn (0,75 cl)
  • 30 gedroogde kamille bloempjes
  • 10 g bittere appelsienschil
  • 1 vanillestokje
  • 150 g suiker of Züsto
  • 1 dl witte rum of vodka

Materiaal: 

  • grote bokaal (1 l) met hermetisch deksel
  • neteldoek of fijne zeef

Bereiding:

  • los het zoet op in de wijn
  • snij vanillestokje in de lengte en voeg toe
  • voeg de bloemhoofdjes en de appelsienschil toe en duw goed onder, even doorroeren
  • na 1 dag macereren proeven dan om de halve dag (tot 2 dagen), mag niet biter worden
  • zeven
  • sterke alcohol toevoegen
  • zeer koud serveren

 Tip:

  • werk af met eetbare bloempjes of bevries eetbare bloempjes in blokje ijs en voeg ijsklompje toe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten