13 mei 2023

 

Sangria de luxe

Een oud recept uit Le pays-d'oc.


Ingrediënten:

  • 2 liter rode wijn
  • 5 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 mespuntje geraspte nootmuskaat
  • 5 druppels vanillemaceraat
  • 300 g suiker of Zûsto
  • 1 dl alcohol 50 % vol

Materiaal: 

  • grote bokaal (3 l) met hermetisch deksel

Bereiding:

  • doe het zoetmiddel en de kruiden bij de wijn, roeren tot alles opgelost is
  • pers 2 appelsienen uit en voeg het sap toe
  • snijd de andere biovruchten in dunne plakjes, zonder ze te schillen, voeg toe en duw onder
  • laat 24 u macereren

  • naar smaak enkele pruimen of een handjevol fambozen of eikschilfers laten macereren in de alcohol (ook 24 u)

  • voeg de 2 maceraten samen net voor het opdienen

Tip:

Een klein scheutje cognac in het voorgekoelde glas net voor het inscheppen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten