Sangria de luxe
Een oud recept uit Le pays-d'oc.
Ingrediënten:
- 2 liter rode wijn
- 5 sinaasappels
- 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 1 mespuntje geraspte nootmuskaat
- 5 druppels vanillemaceraat
- 300 g suiker of Zûsto
- 1 dl alcohol 50 % vol
Materiaal:
- grote bokaal (3 l) met hermetisch deksel
Bereiding:
- doe het zoetmiddel en de kruiden bij de wijn, roeren tot alles opgelost is
- pers 2 appelsienen uit en voeg het sap toe
- snijd de andere biovruchten in dunne plakjes, zonder ze te schillen, voeg toe en duw onder
- laat 24 u macereren
- naar smaak enkele pruimen of een handjevol fambozen of eikschilfers laten macereren in de alcohol (ook 24 u)
- voeg de 2 maceraten samen net voor het opdienen
Tip:
Een klein scheutje cognac in het voorgekoelde glas net voor het inscheppen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten