Catalaanse wijn
Een oud recept uit Roussillon.Ingrediënten:
- 2 flessen Muscat de Rivesaltes (wijnstreek rond Perpignan)
- 3 dl wit druivensap
- 2 dl Liqueur de Noix liefst uit het zuiden vb.: Noix Vertes Distillerie Laurent Cazottes, voor de liefhebbers kan het ook met Amaretto, de échte liefhebbers gebruiken hun zelf gemaakte notenlikeur
- de Perigord 1,5 dl grenadinesiroop
- 1 kaneelstok
- 3 dl alcohol 60 % vol
Materiaal:
- grote bokaal (2,5 l) met hermetisch deksel
- fijne zeef of neteldoek
Bereiding:
- alle ingrediënten (behalve de zuivere alcohol) samenvoegen
- 2 x per week even schudden
- na 3 à 4 weken zeven
- alcohol toevoegen
- bottelen in donkere flessen
Tip:
- lekker bij desserten met kastanjepuree en bij tiramisu
Geen opmerkingen:
Een reactie posten