12 mei 2023

Catalaanse wijn

 

Catalaanse wijn

Een oud recept uit Roussillon.


Ingrediënten:

  • 2 flessen Muscat de Rivesaltes (wijnstreek rond Perpignan)
  • 3 dl wit druivensap
  • 2 dl Liqueur de Noix liefst uit het zuiden vb.: Noix Vertes Distillerie Laurent Cazottes, voor de liefhebbers kan het ook met Amaretto, de échte liefhebbers gebruiken hun zelf gemaakte notenlikeur
  • de Perigord 1,5 dl grenadinesiroop
  • 1 kaneelstok
  • 3 dl alcohol 60 % vol

Materiaal: 

  • grote bokaal (2,5 l) met hermetisch deksel
  • fijne zeef of neteldoek

Bereiding:

  • alle ingrediënten (behalve de zuivere alcohol) samenvoegen
  • 2 x per week even schudden
  • na 3 à 4 weken zeven
  • alcohol toevoegen
  • bottelen in donkere flessen

 Tip:

  • lekker bij desserten met kastanjepuree en bij tiramisu

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten