01 maart 2021

Zwarte bessen

 

Zwarte bessen

Zwarte bessen of cassis hebben extreem veel smaak. Meestal wordt een stevig geconcentreerde likeur gemaakt die dan verder bij cocktails en ijsbereiding wordt gebruikt, de crème de cassis.

 
 
Ingrediënten: 
  • rijpe zwarte bessen
  • pectoenzyme
  • oplegalcohol 60 %vol
  • 300 g suiker
Materiaal:
  • bokaal (1 l) met hermetisch deksel
  • weegschaal
  • neteldoek
  • koffiefilter 
Bereiding:
  • pot 1/2 vullen met zeer rijpe zwarte bessen, bessen kneuzen met houten spatel
  • maximale dosis pecto-enzyme (pectinase) bijvoegen en roeren
  • de suiker bijvoegen, 1 nacht laten trekken
  • bijvullen met de oplegalcohol
  • 4 weken rijpen
  • eerst door een neteldoek dan filteren door koffiefilter
  • bottelen en donker bewaren
 
Bron foto


Geen opmerkingen:

Een reactie posten