Stekel- of kruisbessen
Stekelbessen komen voor in 3 variëteiten: groene, gele en rode. Er bestaan nu ook planten zonder stekels.De rode variant heeft iets meer verfijnde smaak dan de gele of rode.
Ingrediënten:
- rijpe stekelbessen
 - pectinase
 - oplegalcohol 40 % vol 
 - 150 g suiker 
 
Materiaal:
- grote bokaal (2 l met hermetisch deksel
 - weegschaal  
 - koffiefilter 
 
Bereiding:
- pot 1/2 vullen met in de helft gesneden rijpe stekelbessen
 - maximale dosis pecto-enzyme (pectinase) bijvoegen en roeren
 - overstrooien met de suiker, pot sluiten en 48 u laten trekken
 - bijvullen met oplegalcohol
 - 4 weken rijpen
 - filteren door koffiefilter
 - bottelen en donker bewaren
 
Uitbreiding:
- je kan ook een intense crème maken, Crème de groseille à maquereau
 - kijk hiervoor bij zwarte bessen.
 
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten