01 maart 2021

Stekelbessen

 

Stekel- of kruisbessen

Stekelbessen komen voor in 3 variëteiten: groene, gele en rode. Er bestaan nu ook planten zonder stekels.


De rode variant heeft iets meer verfijnde smaak dan de gele of rode.
 
Ingrediënten:
  • rijpe stekelbessen
  • pectinase
  • oplegalcohol 40 % vol
  • 150 g suiker
Materiaal:
  • grote bokaal (2 l met hermetisch deksel
  • weegschaal 
  • koffiefilter
Bereiding:
  • pot 1/2 vullen met in de helft gesneden rijpe stekelbessen
  • maximale dosis pecto-enzyme (pectinase) bijvoegen en roeren
  • overstrooien met de suiker, pot sluiten en 48 u laten trekken
  • bijvullen met oplegalcohol
  • 4 weken rijpen
  • filteren door koffiefilter
  • bottelen en donker bewaren

Uitbreiding:

  • je kan ook een intense crème maken, Crème de groseille à maquereau
  • kijk hiervoor bij zwarte bessen.

 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten