Stekel- of kruisbessen
Stekelbessen komen voor in 3 variëteiten: groene, gele en rode. Er bestaan nu ook planten zonder stekels.De rode variant heeft iets meer verfijnde smaak dan de gele of rode.
Ingrediënten:
- rijpe stekelbessen
- pectinase
- oplegalcohol 40 % vol
- 150 g suiker
Materiaal:
- grote bokaal (2 l met hermetisch deksel
- weegschaal
- koffiefilter
Bereiding:
- pot 1/2 vullen met in de helft gesneden rijpe stekelbessen
- maximale dosis pecto-enzyme (pectinase) bijvoegen en roeren
- overstrooien met de suiker, pot sluiten en 48 u laten trekken
- bijvullen met oplegalcohol
- 4 weken rijpen
- filteren door koffiefilter
- bottelen en donker bewaren
Uitbreiding:
- je kan ook een intense crème maken, Crème de groseille à maquereau
- kijk hiervoor bij zwarte bessen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten