Braambessen
Braambessen geven een intense smaak.
Ingrediënten:
- rijpe braambessen
- pecto-enzyme
- 150 g suiker
- oplegalcohol 40 %vol
Materiaal:
- grote bokaal (2 l) met hermetisch deksel
- weegschaal
- koffiefilter
Bereiding:
- volledig op vullen met rijpe braambessen, bessen kneuzen met houten spatel
- maximale dosis pecto-enzyme (pectinase) bijvoegen en roeren
- de suiker overstrooien, 1 nacht laten trekken
- volledig opvullen met de oplegalcohol
- 4 weken rijpen
- filteren door koffiefilter
- bottelen en donker bewaren
Uitbreiding:
Crème de Mûre, dosissen aanpassen zoals bij Crème de Cassis
Een stapje verder, een heerlijke bramen porto!
Ingrediënten:
- (over) rijpe braambessen
- 3 okkernoten
- pecto-enzyme
- 150 g suiker
- oplegalcohol 40 %vol
Materiaal:
- grote glazen pot (2 l) met hermetisch deksel
- weegschaal
- koffiefilter
Bereiding:
- volledig op vullen met (over) rijpe braambessen, bessen kneuzen met houten spatel
- okkernoten plukken (begin september) en in 8 snijden - enkel zowel langs buiten als binnenin intacte noten gebruiken!
- maximale dosis pecto-enzyme (pectinase) bijvoegen en roeren
- de suiker bijvoegen, 48 u nacht laten trekken
- volledig opvullen met oplegalcohol van ongeveer 40 %vol
- 6 maanden laten rijpen
- filteren door koffiefilter
- proeven, eventueel suiker bijvoegen naar smaak
- bottelen, koel en donker bewaren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten