01 maart 2021

Peer

 

Peer

Oorspronkelijk gemaakt in de Rhônevallei in het Zwitserse kanton Valais (Wallis) door grote flessen in de perenbomen te hangen met het vruchtbeginsel in de fles. Zo kon de peer in de fles groeien. Eens volgroeid werdt er alcohol in fles gegoten en zo bekomt men de Eau de Vie de Poire Williams. Na verloop van tijd wordt de Eau de vie wat zoeter omdat de suiker uit de peer oplost in de drank.
 
Ingrediënten:
  • 1 grote aromatische peer
  • 1 liter oplegalcohol 40-45% vol
  • 200 g suiker (facultatief - voor een eau de vie weglaten)
Materiaal:
  • grote bokaal met hermetisch sluitend deksel
  • maatbeker
  • weegschaal
  • koffiefilter
Bereiding:
  • peer 6 maanden laten macereren in de oplegalcohol (in zon)
  • ondertussen perenschillen van 6 - 10 aromatische peren (zoals Williams, Doyenné of Durrondeau) in blender en in 250 ml 96% ethanol laten macereren
  • alcoholen filtreren door koffiefilter
  • 200 g suiker oplossen 250 ml water
  • alcoholen bij suikerwater
  • 8 weken laten rijpen
  • proeven, indien iets te flets, druppel per druppel citroensap toevoegen
  • bottelen en donker bewaren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten