Sambucca
Sambuca komt oorspronkelijk uit Italië en hoort bij de anijslikeuren. De meeste sambucasoorten zijn volledig helder soms niet en soms ook met ander smaakmakers zoals oranjeschil, mandarijn,...
Ingrediënten:
- 1l oplegalcohol 40 % vol
- 5 g anijszaad
- 4 g karwijzaad
- 1/4 stok zoethout
- 200 g vlierbloesem (zonder steeltjes)
- 150 g witte kandijsuiker
- blender of mixer
- maatbeker
- weegschaal
- hermetisch sluitende bokaal 2 l
- koffiefilter
Bereiding:
- vlierbloesem met alcohol in de blender (niet warm draaien)
- snijd het zoethout in de lengte in 4
- kruiden aan het alcoholmengsel toevoegen
- 8 weken laten macereren op een warm plaats (zon) in een gesloten bokaal
- mengsel door een filterzakje gieten
- suiker in een fles doen en langzaam de alcohol bijgieten, niet schudden
- min 6 weken laten rijpen
- schenk een dikwandig borrelglaasje 0,5 cm onder de rand
- leg er voorzichtig 3 expresso-boontjes op
- steek aan en laat 3 seconden branden
- leg je hand op het glaasje
- inhaleer de lucht onder je hand (!als de vlam uit is!) en neem een slokje
Bron foto, Wikipedia
Geen opmerkingen:
Een reactie posten