05 maart 2021

Sambucca

 

Sambucca

Sambuca komt oorspronkelijk uit Italië en hoort bij de anijslikeuren. De meeste sambucasoorten zijn volledig helder soms niet en soms ook met ander smaakmakers zoals oranjeschil, mandarijn,...


Ingrediënten:

  • 1l oplegalcohol 40 % vol 
  • 5 g anijszaad 
  • 4 g karwijzaad 
  • 1/4 stok zoethout 
  • 200 g vlierbloesem (zonder steeltjes) 
  • 150 g witte kandijsuiker

Materiaal:

  • blender of mixer
  • maatbeker
  • weegschaal
  • hermetisch sluitende bokaal 2 l
  • koffiefilter

Bereiding: 

  • vlierbloesem met alcohol in de blender (niet warm draaien) 
  • snijd het zoethout in de lengte in 4
  • kruiden aan het alcoholmengsel toevoegen 
  • 8 weken laten macereren op een warm plaats (zon) in een gesloten bokaal 
  • mengsel door een filterzakje gieten 
  • suiker in een fles doen en langzaam de alcohol bijgieten, niet schudden
  •  min 6 weken laten rijpen
Degusteren (als je eens wil uitpakken):
  • schenk een dikwandig borrelglaasje 0,5 cm onder de rand
  • leg er voorzichtig 3 expresso-boontjes op
  • steek aan en laat 3 seconden branden
  • leg je hand op het glaasje
  • inhaleer de lucht onder je hand (!als de vlam uit is!) en neem een slokje 

Bron foto, Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten