Rozenbottel
- 1/2 kaneelstokje
- 1/2 opengesneden vanillestok
- 1 steranijs
- de zeste van 1 citroen
- rozenbottels (wildpluk van de Hondsroos) zeer rijp, donkerrood, zonder pitjes
- 250 g suiker
- ethanol 60 %v
Materiaal:
- hermetische sluitbare bokaal 2 l
- weegschaal
- koffiefilter
Bereiding;
- onderaan: kaneel, vanille, steranijs en de zeste van citroen
- de suiker over strooien
- rozenbottel vruchtvlees toevoegen, tot de bokaal vol is dan licht aandrukken tot de bokaal gevuld is tot net onder de hals
- overgiet voorzichtig met alcohol 60 % vol tot enkele mm onder de rand
- laat 6 weken staan op een warme plaats
- om de week controleren en eventueel alcohol bijvoegen
- door neteldoek en met de hand uitpersen
- 4 weken laten rijpen
- filtreren
- eventueel suiker, alcohol en/of water bijvoegen
- bottelen onder kurk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten