30 maart 2021

Rozenbottel

 

Rozenbottel


Ingrediënten:

  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/2 opengesneden vanillestok
  • 1 steranijs
  • de zeste van 1 citroen
  • rozenbottels (wildpluk van de Hondsroos)  zeer rijp, donkerrood, zonder pitjes
  • 250 g suiker
  • ethanol 60 %v

Materiaal:

  • hermetische sluitbare bokaal 2 l 
  • weegschaal
  • koffiefilter

Bereiding;

  • onderaan: kaneel, vanille, steranijs en de zeste van citroen
  • de suiker over strooien
  • rozenbottel vruchtvlees toevoegen, tot de bokaal vol is dan licht aandrukken tot de bokaal gevuld is tot net onder de hals
  • overgiet voorzichtig met alcohol 60 % vol tot enkele mm onder de rand
  • laat 6 weken staan op een warme plaats
  • om de week controleren en eventueel alcohol bijvoegen
  • door neteldoek en met de hand uitpersen
  • 4 weken laten rijpen
  • filtreren
  • eventueel suiker, alcohol en/of water bijvoegen
  • bottelen onder kurk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten