02 maart 2021

Bosbes

 

Bosbes

Bosbes is rijk aan specifieke smaak en kleur. Uiteraard zijn de lekkerste bosbessen die in de natuurlijke habitat in de bosrand bij loof of gemengde bossen in de venen (zuur). Onlangs nog stond er in de Ardennen een bordje met verboden te plukken besmet met rabiës, een goeie poging om mensen af te schrikken want er is geen wetenschappelijke evidentie dat rabiës door urine van besmette vossen   kan overgedragen worden. Trouwens sinds juli 2001 is België officieel vrij van klassieke rabiës bij landdieren. Bij wildpluk is goed spoelen steeds aangewezen.

Ingrediënten:


  • 250 g bosbessen (vers of diepvries)
  • 70 - 100 g druivensuiker
  • 200 ml ethanol 96 %vol

Materiaal:

  • bokaal 1 l met hermetisch sluitend deksel
  • weegschaal
  • maatbeker
  • koffiefilter

Bereiding:

  • alle ingrediënten in de pot
  • water bijvoegen tot 1 l
  • 1/2 jaar in donker laten rijpen
  • filteren door koffiefilter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten