28 februari 2021

Vermouth

 

Vermouth


De échte Vermout hoort thuis in de absint-familie. In heel wat commerciële dranken is er van absint echter geen sprake meer.

Ingrediënten:
  • 0,5 l alcohol 60 % vol
  • gedroogde kruiden: 1 vanillestok, 1 steranijs, 20 g kininebast
  • verse kruiden: 20 g verse alsem (Artemisia absinthium: bloemtoppen en bovenste 4 blaadjes), 10 g tijm

Materiaal:

  • blender (lukt ook met mixer)
  • maatglas
  • maatbeker
  • weegschaal 
  • hermetisch sluitende bokaal van 1 l

Bereiding:

  • verse kruiden snijden in stukjes van 0,5 cm
  • verse kruiden in de blender met de helft van de alcohol (let op niet warm draaien)
  • rest van de alcohol en de gedroogde kruiden toevoegen
  • 3 maanden macereren
  • filtreren
  • filter spoelen met 100 ml water
  • 500 ml destilleren zonder voorloop (let op de spelregels in jouw land)
Gebruik:
  • verdund met water naar smaak, al dan niet bijzoeten
  • als concentraat in wijn
    • 5 l witte of rode (fruit)wijn zonder uitgesproken smaak
    • tot 50 ml Vermouth-extract naar smaak
    • eventueel suiker naar smaak
     
Bron foto​

Geen opmerkingen:

Een reactie posten