Vermouth
De échte Vermout hoort thuis in de absint-familie. In heel wat commerciële dranken is er van absint echter geen sprake meer.
- 0,5 l alcohol 60 % vol
- gedroogde kruiden: 1 vanillestok, 1 steranijs, 20 g kininebast
- verse kruiden: 20 g verse alsem (Artemisia absinthium: bloemtoppen en bovenste 4 blaadjes), 10 g tijm
Materiaal:
- blender (lukt ook met mixer)
- maatglas
- maatbeker
- weegschaal
- hermetisch sluitende bokaal van 1 l
Bereiding:
- verse kruiden snijden in stukjes van 0,5 cm
- verse kruiden in de blender met de helft van de alcohol (let op niet warm draaien)
- rest van de alcohol en de gedroogde kruiden toevoegen
- 3 maanden macereren
- filtreren
- filter spoelen met 100 ml water
- 500 ml destilleren zonder voorloop (let op de spelregels in jouw land)
- verdund met water naar smaak, al dan niet bijzoeten
- als concentraat in wijn
- 5 l witte of rode (fruit)wijn zonder uitgesproken smaak
- tot 50 ml Vermouth-extract naar smaak
- eventueel suiker naar smaak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten