Framboos
Frambozen zijn tere en delicate vruchten met een uitgesproken smaak. Deze dankbare plant zou in geen enkele tuin mogen ontbreken. Het enige onderhoud is snoeien en bemesten. Het snoeien is poepsimpel, in de herfst als de bladeren bruin worden de stengels die geen vruchten hebben gedragen afknippen tot tegen de grond. Het volgend jaar komen de bessen op het éénjarig hout dat je ongemoeid liet. Elk jaar wat compost of zuiver koemest.
Ingrediënten:
- zeer rijpe frambozen, niet alle frambozen zijn gelijk rijp, je kan de rijpe plukken en invriezen
- 100 g suiker
- oplegalcohol 30 - 40 %vol
Materiaal:
- bokaal (1 l) met hermetisch deksel
- weegschaal
- koffiefilter
Bereiding:
- pot voor 1/2 vullen met frambozen
- de suiker bijvoegen
- bijvullen met oplegalcohol
- 4 weken rijpen
- filteren door koffiefilter
Je kan ook een lekkere Crème de Framboise maken op dezelfde manier als de Crème de Cassis
Geen opmerkingen:
Een reactie posten