Oranjebloemsemmelk
Oranjebloesemmelk naar een oud Spaans boerenrecept uit het binnenland van Murcia.
Ingrediënten:
- 250 ml volle melk
- 50 g oranjebloesem (gedroogd), moest je verse hebben dan 80 g
- 500 ml alcohol 96 %vol
- 500 g suiker
Materiaal:
- hermetisch sluitende bokaal van 2 l
- maatbeker
- weegschaal
- neteldoek
- koffiefilter
Bereiding:
- breng al roerend de melk aan de kook (lukt ook met sojamelk)
- giet al roerend de hete melk op 50 g oranjebloesem
- laat afkoelen
- door een neteldoek gieten en uitpersen (met de hand)
- giet al roerend de alcohol bij de geïnfuseerde melk
- los de suiker op in 400 ml water
- na 24 u de alcohol door een koffiefilter bij de suikeroplossing voegen
- bottelen
Uitbreiding:
- zonder suiker maar met wat schapenwolvet (lanoline) om te verdikken ook gebruikt als handcrème.
Bron foto
Geen opmerkingen:
Een reactie posten