28 februari 2021

Oranjebloemsemmelk

 

Oranjebloemsemmelk


Oranjebloesemmelk naar een oud Spaans boerenrecept uit het binnenland van Murcia.


Ingrediënten:

  • 250 ml volle melk
  • 50 g oranjebloesem (gedroogd), moest je verse hebben dan 80 g
  • 500 ml alcohol 96 %vol
  • 500 g suiker

Materiaal:

  • hermetisch sluitende bokaal van 2 l
  • maatbeker
  • weegschaal
  • neteldoek
  • koffiefilter

Bereiding:

  • breng al roerend de melk aan de kook (lukt ook met sojamelk)
  • giet al roerend de hete melk op 50 g oranjebloesem
  • laat afkoelen
  • door een neteldoek gieten en uitpersen (met de hand)
  • giet al roerend de alcohol bij de geïnfuseerde melk
  • los de suiker op in 400 ml water
  • na 24 u de alcohol door een koffiefilter bij de suikeroplossing voegen
  • bottelen

Uitbreiding:

  • zonder suiker maar met wat schapenwolvet (lanoline) om te verdikken ook gebruikt als handcrème.



Bron foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten