28 februari 2021

Absint uit de Jura

 

Absint uit de Jura


Op reis in de Jura, een prachtig gebied in het westen van Frankrijk met nog sporen van de dino's maken heel wat vooral oudere boeren hun eigen absint.
Wat verder in de Savoy wordt op bijna elke 'col' al dan niet ambachtelijke absint te koop aangeboden, zelfs op de 2.770 m hoge Col de l'Iseran, de hoogste verharde bergpas van de Alpen en Europa.

Ingrediënten:
  • 50 g alsemtoppen
  • 10 g gentiaanwortel
  • 50 g anijs
  • 50 g engelwortelzaad
  • 10 g hysop
  • 10 g kamillebloemen
  • 25 g venkelzaad
  • 1200 ml alcohol van 40 % vol

Materiaal:

  • hermetisch sluitende bokaal van 2 l
  • maatglas
  • weegschaal 
  • destilleermateriaal
  • koffiefilter
Bereiding:
  • alle ingrediënten mengen en 1 week laten macereren
  • vloeistof in destilleerketel en de ketel in een bad water (au bain marie)
  • zeer langzaam 1 liter overhalen
  • de rest filtreren en bewaren om absintdranken extra smaak te geven (druppel per druppel toevoegen)
  • 6 maanden rijpen ​​

Geen opmerkingen:

Een reactie posten