Chocolade
Bio Criollo cacao heeft alle inhoudsstoffen van de cacaoboon zonder toevoegingen zoals vetten en suikers en heeft daarom de voorkeur op pure blokchocolade.
Met Bio Criollo cacao
Ingrediënten:
- 1 l ethanol 70 %vol
- 50 - 100 g Bio Criollo cacao
- 1/2 vanillestok
- 80 - 100 g druivensuiker
Materiaal:
- bokaal 1,5 l met hermetisch deksel
- weegschaal
- maatbeker
- koffiefilter
Bereiding:
- cacao, alcohol 80% en open gesneden halve vanillestok in hermetisch gesloten bokaal
- 8 weken macereren op kamertemperatuur (niet in de zon)
- alcohol filtreren
- glucose oplossen in 300 ml water
- maceraat toevoegen
- bottelen
- 6 weken laten rijpen
Met blokchocolade
Ingrediënten:
- 1 l ethanol 80 %vol
- 200 g pure blokchocokade
- 1/2 vanillestok
- 200 g suiker
Materiaal:
- bokaal 1,5 l met hermetisch deksel
- rasp
- weegschaal
- maatbeker
- koffiefilter
Bereiding:
- chocolade raspen
- alcohol 80%, open gesneden halve vanillestok en chocolade in hermetisch gesloten bokaal
- 8 weken macereren op kamertemperatuur (niet in de zon)
- alcohol filtreren
- suiker oplossen in 350 ml water
- maceraat toevoegen
- bottelen
- 6 weken laten rijpen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten