03 maart 2021

Chocolade

 

Chocolade

Bio Criollo cacao heeft alle inhoudsstoffen van de cacaoboon zonder toevoegingen zoals vetten en suikers en heeft daarom de voorkeur op pure blokchocolade.

 Met Bio Criollo cacao

Ingrediënten:

  • 1 l ethanol 70 %vol
  • 50 - 100 g Bio Criollo cacao
  • 1/2 vanillestok
  • 80 - 100 g druivensuiker

Materiaal:

  • bokaal 1,5 l met hermetisch deksel
  • weegschaal
  • maatbeker
  • koffiefilter

Bereiding:

  • cacao, alcohol 80% en open gesneden halve vanillestok in hermetisch gesloten bokaal
  • 8 weken macereren op kamertemperatuur (niet in de zon)
  • alcohol filtreren
  • glucose oplossen in 300 ml water
  • maceraat toevoegen
  • bottelen
  • 6 weken laten rijpen

Met blokchocolade

Ingrediënten:


  • 1 l ethanol 80 %vol
  • 200 g pure blokchocokade
  • 1/2 vanillestok
  • 200 g suiker

Materiaal:

  • bokaal 1,5 l met hermetisch deksel
  • rasp
  • weegschaal
  • maatbeker
  • koffiefilter

Bereiding:

  • chocolade raspen
  • alcohol 80%, open gesneden halve vanillestok en chocolade in hermetisch gesloten bokaal
  • 8 weken macereren op kamertemperatuur (niet in de zon)
  • alcohol filtreren
  • suiker oplossen in 350 ml water
  • maceraat toevoegen
  • bottelen
  • 6 weken laten rijpen
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten