Chocolade
Bio Criollo cacao heeft alle inhoudsstoffen van de cacaoboon zonder toevoegingen zoals vetten en suikers en heeft daarom de voorkeur op pure blokchocolade.
Met Bio Criollo cacao
Ingrediënten:
- 1 l ethanol 70 %vol
 - 50 - 100 g Bio Criollo cacao
 - 1/2 vanillestok
 - 80 - 100 g druivensuiker 
 
Materiaal:
- bokaal 1,5 l met hermetisch deksel
 - weegschaal
 - maatbeker
 - koffiefilter
 
Bereiding:
- cacao, alcohol 80% en open gesneden halve vanillestok in hermetisch gesloten bokaal
 - 8 weken macereren op kamertemperatuur (niet in de zon)
 - alcohol filtreren
 - glucose oplossen in 300 ml water
 - maceraat toevoegen
 - bottelen
 - 6 weken laten rijpen
 
Met blokchocolade
Ingrediënten:
- 1 l ethanol 80 %vol
 - 200 g pure blokchocokade
 - 1/2 vanillestok
 - 200 g suiker 
 
Materiaal:
- bokaal 1,5 l met hermetisch deksel
 - rasp
 - weegschaal
 - maatbeker
 - koffiefilter
 
Bereiding:
- chocolade raspen
 - alcohol 80%, open gesneden halve vanillestok en chocolade in hermetisch gesloten bokaal
 - 8 weken macereren op kamertemperatuur (niet in de zon)
 - alcohol filtreren
 - suiker oplossen in 350 ml water
 - maceraat toevoegen
 - bottelen
 - 6 weken laten rijpen
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten