Slivovitsj
Een sterke drank uit Oost-Europa gemaakt van pruimen.
Slivovitsj bestaat in 2 varianten, de ruwe, scherp van smaak en de zachtere die 5 - 10 jaar rijpt op acaciavaten.
Wie er zich aan wil wagen, weet wat er mis kan gaan...
Je kan een veilige Slivovitsj-achtige drank maken door macereren (geen methanol noch blauwzuur).
Ingrediënten
- 1 kg rijpe pruimen (mengeling van aromatisch pruimen)
- 1 l alcohol 60 % vol
- wassen, slechte delen wegsnijden, ontpitten en in de blender
- pulp overgieten met 1 liter alcohol, pot hermetisch sluiten
- 14 dagen macereren op een warme plek en elke dag schudden
- 2 liter chloorvrij water toevoegen
zeer traag dstilleren
- laat de alcohol minstens 4 weken rijpen op kamertemperatuur
- voor een betere en zachtere smaak laat minstens 6 - 12 maanden rijpen met eiken chips (sherry)
- eventueel op gewenste drinksterkte brengen (met Brita-water of zuivere ethanol)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten