Limoncello
Limoncello, een ijskoud gedronken digestief uit Zuid-Italië, is de drank die het meeste thuis gemaakt wordt. Dus zijn er honderden recepten te vinden.
Ingrediënten:
- 4 citroenen
- 500 ml ethanol 94 of 96 %vol
- 300 - 400 g suiker
- citroensap of citroenzuur
Materiaal:
- dunschiller
- maatbeker
- hermetisch sluitende bokaal 2 l
- weegschaal
Bereiding;
- citroenen zo te gebruiken of gewone (wassen met afwasdetergent, spoelen en afdrogen, de gele zeste afschillen (geen wit - bitter!)
- schillen overgieten met 500 ml alcohol 96 % vol
- in het donker 4 weken macereren
- 500 - 700 ml water (afhankelijk van de gewenste sterkte) met 300 - 400 g suiker (naar smaak) 10 minuten koken met sap van 1/2 citroen of 1/4 theelepel citoenzuur (om invertsuiker te maken)
- laten afkoelen en het gefilterde maceraat toevoegen
- bottelen
- zeer koel (diepvries) schenken
- lukt ook met limoen (limecello)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten