26 februari 2021

Limoncello

 

Limoncello

Limoncello, een ijskoud gedronken digestief uit Zuid-Italië, is de drank die het meeste thuis gemaakt wordt. Dus zijn er honderden recepten te vinden.

Ingrediënten:

  • 4 citroenen
  • 500 ml ethanol 94 of 96 %vol
  • 300 - 400 g suiker
  • citroensap of citroenzuur

Materiaal:

  • dunschiller
  • maatbeker
  • hermetisch sluitende bokaal 2 l
  • weegschaal

Bereiding;

  •  citroenen zo te gebruiken of gewone (wassen met afwasdetergent, spoelen en afdrogen, de gele zeste afschillen (geen wit - bitter!)
  • schillen overgieten met 500 ml alcohol 96 % vol
  • in het donker 4 weken macereren
  • 500 - 700 ml water (afhankelijk van de gewenste sterkte) met 300 - 400 g suiker (naar smaak) 10 minuten koken met sap van 1/2 citroen of 1/4 theelepel citoenzuur (om invertsuiker te maken)
  • laten afkoelen en het gefilterde maceraat toevoegen
  • bottelen
  • zeer koel (diepvries) schenken
  • lukt ook met limoen (limecello)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten