27 februari 2021

Den

 

Den

Ingrediënten:


  • dennentoppen zonder vrucht (plukken voor half mei)
  • 200 g suiker

Materiaal:

  • glazen bokaal (1/4 l) met hermetisch deksel 
  • glazen bokaal (1 l) met hermetisch dekse
  • neteldoek
  • koffiefilter

Bereiding:

  • leg een laagje van 1 à 2 cm, goed aangedrukte en vers geplukte dennentoppen , dan een laagje suiker tot de toppen bedekt zijn, dit herhalen tot de pot vol is
  • eindig met suiker en sluit de pot
  • na 2 weken suiker toevoegen tot de pot opnieuw vol is
  • doe na 6 maanden het mengsel de grotere pot
  • vul de pot volledig met alcohol van 60%vol
  • wekelijks schudden
  • na 6 maanden filtreren door een neteldoekje daarna door een koffiefilter
  • wat in de filter achterblijft zou je kunnen aanlengen met water en de alcohol destilleren en bij de likeur voegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten