Aardbei en bosaardbei
Aardbei en bosaardbei kan apart maar ook samen in een likeur verwerkt worden.
Bosaardbeien groeien in elke tuin als ze maar 's middags niet in volle zon staan en voldoende water en compost hebben.
Ingrediënten:
- 500 g aardbeien en 500 g bosaardbeien*
- 1 l alcohol 60 % vol
- 1 kruidnagel
- de schil (enkel gele deel) van 1/2 citroen
- 250 g suiker
- 150 - 250 g witte kandijsuiker
Materiaal:
- bokaal van 2 l met hermetisch deksel
- weegschaal
- maatbeker
- rasp of dunschiller
- koffiefilter
Bereiding:
- doe de rijpe, hele aardbeien in de bokaal
- overgiet met de alcohol, hermetische sluiten
- laat 4 weken macereren
- alcohol afgieten en aardbeien pureren
- alcohol met puree samenvoegen, kruidnagel en dcitroenzeste toevoegen
- na 4 weken filtreren
- suiker en witte kandijsuiker naar smaak oplossen in 250 ml heet water
- na afkoelen maceraat op de siroop gieten
- 2 weken laten rijpen
- filtreren en bottelen
- minstens 4 weken laten rusten
*recept lukt ook met elke verhouding of de bessen apart, alleen gewone aardbeien is wat fletser, bosaardbeien geven ze pit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten