26 februari 2021

Recepten

 


Je vindt op deze blog heel wat recepten, vooral voor de grote 'sterke' dranken.
Van jenever voor de Lage Landen over whisky tot bourbon om dan terug te keren via rum naar Europa met calvados en cognac.

Voor een aantal is het erg moeilijk om aan de juiste ingrediënten te geraken, zo is bijvoorbeeld het niet van vanzelfsprekend op aan agave sap te raken om tequila te maken. Dikwijls vind je dan bij de likeur recepten een lookalike.

Het verschil tussen moonshine recepten en likeurrecepten zit in de alcohol. Bij moonshine wordt de alcohol gevormd door vergisting bij likeur door zuivere alcohol (koop- of stookalcohol) te gebruiken.
Met koopalcohol is het maken van likeur overal conform de wetgeving want 'vadertje staat' is langs geweest om zijn deel te hebben.

Heel wat namen zijn ofwel beschermde streekproducten ofwel merknamen. Als deze naam gebruikt wordt, is dit enkel om aan te geven dat ik geprobeerd heb om het karakter van de betreffende drank te benaderen niet om deze te vervalsen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten