28 februari 2021

Cranberry

 

Cranberry moonshine / likeur

Ingrediënten:

  • 1 zakje verse veenbessen
  • oplegalcohol 40 %vol
Materiaal:
  • hermetisch sluitende bokaal van 1 l
  • koffiefilter
Bereiding:
  • spoel de veenbessen, verwijder bedorven bessen
  • kook de veenbessen met water zoals in de gebruiksaanwijzing zonder de suiker
  • als de veenbessen gepoft hebben, laten afkoelen
  • doe de bessen met het kookvocht in een bokaal
  • voeg de schil van één bioappelsien toe (enkel het oranje deel), wie dit niet lekker vindt, kan de schil van een biolimoen of -citroen gebruiken
  • vul aan met de alcohol
  • laat 1 maand masereren
  • filteren, enkele dagen rusten en genieten... ​​
Variatie:
  • recept als hierboven neigt naar moonshine
  • je kan bij het bereiden van de bessen wel de aanbevolen hoeveelheid suiker toevoegen en je hebt een likeur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten