Absint, eigen creatie
Absint is een ideale digestief na een wat zwaardere maaltijd. De plant zelf, de absint-alsem is wintervast en groeit bijna overal. De alsem heeft weinig zorgen nodig. Je kan best geregeld wat bijsnoeien want snel heb je een bos van 2 m doormeter.Ingrediënten:
- 1 l alcohol 60 % vol
- gedroogde kruiden: 5 g anijszaad, 5 g engelwortel, 5 g venkelzaad, 5 g Frans medium toast eik chips (dit groeit niet in onze tuin 😀)
- verse kruiden uit de tuin: 20 g verse alsem (Artemisia absinthium: bloemtoppen en bovenste blaadjes), 5 g verse melissebladeren
Materiaal:
- hermetisch sluitende bokaal van 2 l
- maatbeker
- weegschaal
- destilleermateriaal
- koffiefilter
Bereiding:
- verse kruiden snijden in stukjes van 0,5 cm
- verse kruiden in de blender met de helft van de alcohol (let op niet warm draaien)
- rest van de alcohol en de gedroogde kruiden toevoegen
- 4 weken macereren voor witte absint, 3 maanden voor groene absint
Uitbreiding:
Nu zijn er 2 mogelijkheden ofwel ga je voor groene absint ofwel voor witte:
- 'witte' absint: destilleren (let op voor lokale regels), 1 steranijs toevoegen en 1 maand laten rijpen, filtreren en bottelen
- groene absint: filtreren, 1 steranijs toevoegen en 3 maanden laten rijpen, filtreren en bottelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten