Koffie-sinaas
Ingrediënten:
- 1 appelsien (biologische geteeld)
- 150 g suiker
- 50 mokka koffiebonen
- 250 ml alcohol 96 %vol
Materiaal:
- dunschiller
- bokaal (1 l) met hermetisch deksel
- weegschaal
- maatbeker
- koffiefilter
Bereiding:
- appelsien, schillen met de dunschiller (enkel oranje deel)
- schil en het sap in een pot van 1 liter
- suiker bijvoegen
- 50 hele koffiebonen (mokka)
- alcohol bijvoegen
- water tot 1 l
- 4 weken laten rijpen
- filteren door koffiefilter
Cuarenta Y Tres (43)
Er zouden 43 ingrediënten zijn in deze Spaanse likeur uit Cartagena in de regio Murcia. Buiten citrus, het bittere van koffie en de sterk overheersende vanille is het voor mij onmogelijk andere ingrediënten te achterhalen, we blijven proberen..
Aanpassing:
- zelfde als hierboven
- 3 doorgesneden vanillestokken mee macereren

Geen opmerkingen:
Een reactie posten