- Granen 
- 5 kg maismeel of maisvlokken
 - 0,5 kg roggemout
 
 - Maischen 
- 20 l water (zonder chloor) op 50 °C
 - mais storten
 - 15 min op 50 °C - 15 min op 65 °C - 20 min op 75 °C
 - koel to 65 °C
 - mout schroten en toevoegen
 - maischen op 65 °C gedurende 6-7 u (in hooikist) - kan verkort worden tot 3 u door toevoegen van amylase
 
 - Gisten
- wort koelen tot 25 °C
 - in gistingsvat gieten
 - Whiskygist toevoegen
 
 - Destilleren 
- wort door een neteldoek gieten
 - zo snel mogelijk destilleren zonder scheiding van fracties (4,5 - 5 l ruwnat à 30-35 % vol)
 - verdun destillaat met gekookt en afgekoeld water of Brita zodat er geen chloor inzit tot 20 à 25 % vol
 - destilleer opnieuw met ±150 ml voorloop per 25 l ruwnat (kan je gebruiken als brandalcohol)
 - vang de kop van het destillaat appart op dit is ± 750 ml kop per 25 l ruwnat, doe dit per 125 ml zodat je later kan bepalen welke fractie je nog kan gebruiken om te blenden
 - na de kop komt het hart van het destillaat en stop bij een alcoholpercentage van de uitloop van ±50-40 % vol (proeven)
 - de staart loopt tot een alcoholpercentage van de uitloop van ± 50-40 % vol (meestal ronde de 95°C) doe dit per 125 ml zodat je later kan bepalen welke fractie je nog kan gebruiken om te blenden
 - het hart: 2 - 2,5 l à ±55 % vol
 - eventueel blenden
 
 - Rijpen 
- verdunnen to 40 % vol met chloorvrij water (± 3,5 l corn moonshine)
 - 6-12 maanden rijpen op eik (vat, eiken cubes of chips american toast)
 
 
Maak zelf moonshine en likeur. Van leuke, eenvoudige recepten tot wetenschappelijke en technische achtergrond.
Homepage
▼
26 februari 2021
Corn moonshine
Corn moonshine - Tennessee

Geen opmerkingen:
Een reactie posten