Anisette
- 1 l oplegalcohol 40 % vol
 - 17 g anijszaad
 - 12 g venkelzaad
 - 3 g korianderzaad
 - 12 steranijs
 - 2 g eiken chips frans medium toast
 - 5 g suiker
 
- bokaal 1 l met hermetisch deksel
 - koffiefilter 
 
- suiker oplossen in de alcohol
 - kruiden 4 weken laten macereren in het alcoholmengsel
 - door koffiefilter
 - min. 4 weken laten rijpen
 - eventueel 'bij kruiden' met zelf gemaakt concentraat
 
Anisette 2
Ingrediƫnten:
- 3 l oplegalcohol 40 % vol
 - 50 g anijszaad
 - 35 g venkelzaad
 - 8 g korianderzaad
 - 35 steranijsjes
 - 5 g suiker
 - 5 ml glycerine
 - 1 l water
 
- weegschaal
 - hopzakje 
 - bokaal 3 l met hermetisch deksel
 - koffiefilter
 - destilleermateriaal
 
- kruiden in een linnen zakje doen
 - zakje in de helm van de destilleerketel hangen (boven de vloeistof)
 - water en alcohol in ketel
 - zeer langzaam destilleren tot er 3 liter is overgehaald
 - suiker en glycerine toevoegen
 - 3 maanden laten rijpen in glazen fles met kurken stop
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten