Maak zelf moonshine en likeur. Van leuke, eenvoudige recepten tot wetenschappelijke en technische achtergrond.
Homepage
▼
01 maart 2021
Peer
Peer
Oorspronkelijk gemaakt in de Rhônevallei in het Zwitserse kanton Valais (Wallis) door grote flessen in de perenbomen te hangen met het vruchtbeginsel in de fles. Zo kon de peer in de fles groeien. Eens volgroeid werdt er alcohol in fles gegoten en zo bekomt men de Eau de Vie de Poire Williams. Na verloop van tijd wordt de Eau de vie wat zoeter omdat de suiker uit de peer oplost in de drank.
Ingrediënten:
1 grote aromatische peer
1 liter oplegalcohol 40-45% vol
200 g suiker (facultatief - voor een eau de vie weglaten)
Materiaal:
grote bokaal met hermetisch sluitend deksel
maatbeker
weegschaal
koffiefilter
Bereiding:
peer 6 maanden laten macereren in de oplegalcohol (in zon)
ondertussen perenschillen van 6 - 10 aromatische peren (zoals Williams, Doyenné of Durrondeau) in blender en in 250 ml 96% ethanol laten macereren
alcoholen filtreren door koffiefilter
200 g suiker oplossen 250 ml water
alcoholen bij suikerwater
8 weken laten rijpen
proeven, indien iets te flets, druppel per druppel citroensap toevoegen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten