Homepage

27 februari 2021

Koffie-Sinaas-Cacao

 

Koffie-sinaas-cacao

De imitatie van Grand Marnier komt aardig in de buurt.

Ingrediƫnten:


  • 2 appelsienen (biologische geteeld)
  • 220 ml alcohol 96 % vol
  • 3 g gemalen mokka koffiebonen
  • 1 g cacaopoeder
  • 200 ml alcohol 96 %vol
  • Granucol FA (optioneel)
  • 200 g suiker

Materiaal:

  • dunschiller
  • maatglas
  • maabeker
  • bokaal (1 l) met hermetisch deksel

Bereiding:

  • appelsienen schillen met de dunschiller, enkel oranje deel gebruiken
  •  de schil overgieten met 220 ml alcohol 96 % vol
  • 4 dagen laten macereren
  • heel traag door een koffiefilter gieten waarin reeds de gemalen mokka koffiebonen en het cacaopoeder gegoten is (alle koffie en cacao goed bevochtigen)
  • 200 ml alcohol 96%vol heel langzaam over het residu in het de filter gieten
  • 400 ml lauw water (langzaam over het residu in de filter gieten
  • wie een heldere likeur wil, voegt nu 2.5 g Granucol FA toe om te ontkleuren, stevig schudden en 15 min Laten inwerken dan opnieuw door een propere koffiefilter, herhaald door dezelfde filter gieten tot de koolstofzweem verdwenen is
  • 200 g suiker toevoegen
  • bijvullen met water tot 1 l en enkele weken geduld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten