Koffie-sinaas-cacao
De imitatie van Grand Marnier komt aardig in de buurt.
Ingrediƫnten:
- 2 appelsienen (biologische geteeld)
- 220 ml alcohol 96 % vol
- 3 g gemalen mokka koffiebonen
- 1 g cacaopoeder
- 200 ml alcohol 96 %vol
- Granucol FA (optioneel)
- 200 g suiker
Materiaal:
- dunschiller
- maatglas
- maabeker
- bokaal (1 l) met hermetisch deksel
Bereiding:
- appelsienen schillen met de dunschiller, enkel oranje deel gebruiken
- de schil overgieten met 220 ml alcohol 96 % vol
- 4 dagen laten macereren
- heel traag door een koffiefilter gieten waarin reeds de gemalen mokka koffiebonen en het cacaopoeder gegoten is (alle koffie en cacao goed bevochtigen)
- 200 ml alcohol 96%vol heel langzaam over het residu in het de filter gieten
- 400 ml lauw water (langzaam over het residu in de filter gieten
- wie een heldere likeur wil, voegt nu 2.5 g Granucol FA toe om te ontkleuren, stevig schudden en 15 min Laten inwerken dan opnieuw door een propere koffiefilter, herhaald door dezelfde filter gieten tot de koolstofzweem verdwenen is
- 200 g suiker toevoegen
- bijvullen met water tot 1 l en enkele weken geduld

Geen opmerkingen:
Een reactie posten