Homepage

27 februari 2021

Honing

 

Honinglikeur

Ingrediƫnten:


  • 600 ml alcohol 60 % vol
  • 500 g vloeibare bloemenhoning
  • 4 kruidnagels
  • 1 bio appelsien
  • 1 bio citroen
  • 100 ml water
 Materiaal:
  • maatbeker
  • weegschaal
  • rasp
  • citruspers
  • koffiefilter
  • grote bokaal (1 l) met hermetisch deksel

Bereiding:

  • gekleurde deel van de schil van citroen en appelsien raspen
  • citroen en appelsien persen, pulp en pitten mee gebruiken
  • kruidnagels kneusen
  • citrus, kruidnagels en alcohol samenvoegen
  • 48 u macereren en filtreren
  • water en honing roeren
  • filtraat al roerend beetje bij beetje toevoegen
  • 8 dagen laten rijpen, dagelijks roeren
  • 6 weken laten rusten
  • eventueel decanteren
  • bij voorkeur in een stenen kruikje (licht- en luchtdicht) onder stop bewaren ​​(kruikjes worden gekocht bij flaschenland.de)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten