Honinglikeur
Ingrediƫnten:
- 600 ml alcohol 60 % vol
 - 500 g vloeibare bloemenhoning
 - 4 kruidnagels
 - 1 bio appelsien
 - 1 bio citroen
 - 100 ml water
 
- maatbeker
 - weegschaal
 - rasp
 - citruspers
 - koffiefilter
 - grote bokaal (1 l) met hermetisch deksel 
 
Bereiding:
- gekleurde deel van de schil van citroen en appelsien raspen
 - citroen en appelsien persen, pulp en pitten mee gebruiken
 - kruidnagels kneusen
 - citrus, kruidnagels en alcohol samenvoegen
 - 48 u macereren en filtreren
 - water en honing roeren
 - filtraat al roerend beetje bij beetje toevoegen
 - 8 dagen laten rijpen, dagelijks roeren
 - 6 weken laten rusten
 - eventueel decanteren
 - bij voorkeur in een stenen kruikje (licht- en luchtdicht) onder stop bewaren (kruikjes worden gekocht bij flaschenland.de)
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten